2019 7-Daagse Hurtigruten reis van Noorwegen naar Spitsbergen

Hurtigruten brengt u dichter bij de natuur!

Bestemming: Noorwegen

Reisduur: 6 nachten

Vanaf: 3.432,00 €

Vaar van Noorwegen naar Spitsbergen aan boord van MS Roald Amundsen

Deze korte Noordpoolexpeditie is vol van opwinding! Sta op het meest noordelijke punt van Europa, stap aan wal op de wilde Bjørnøya en breng twee en een halve dag door met het verkennen van de prachtig ruige kustlijn en smalle fjorden in het westen van Spitsbergen. Excursiemogelijkheden zijn wandelen, kajakken en een bezoek aan een wetenschapspost, en vergeet niet dat er kansen zijn om de machtige ijsbeer te spotten.

Hoogtepunten 

 • Bezoek aan de Noordkaap - het meest noordelijke punt van Europa
 • Noordwest Spitsbergen: vol met geschiedenis en dieren in het wild
 • Kans op het zien van ijsberen
 • Geniet van de Middernachtzon in de ongerepte wildernis van het Arctische gebie

De toegangspoort tot de Noordpool - Tromsø
We beginnen ons avontuur in Tromsø, startpunt voor enkele van de grote expedities en trapperavonturen van de geschiedenis! U kunt zich hierin nog meer verdiepen in het fascinerende poolmuseum.

De volgende ochtend gaan we aan wal in Skarsvåg. De Noordkaap, in het uiterste noorden van Europa, is al eeuwenlang een geweldige avonturenbestemming voor reizigers. Geniet van het uitzicht en sta bovenop de steile klif die 307 meter boven de Noordelijke IJszee uittorent en het einde van het continent markeert.

Op naar Spitsbergen
Vervolgens varen we richting Svalbard en streven we naar een eilandlanding bij Bjørnøya, halverwege tussen Noordkaap en Spitsbergen.

Ten slotte brengen we twee en een halve dag door met het verkennen van de ruige kustlijn en spectaculaire fjorden van Spitsbergen, het grootste eiland van de Svalbard-archipel.

Verken de grote nationale parken en enkele van de meest spectaculaire hoogtepunten van de Noordpool. Je zou kunnen verwachten dat het in het hoge noorden ondraaglijk koud is. Dankzij de Golfstroom biedt de Svalbard-archipel in de zomer een verrassend mild klimaat. In de zomer vind je in Spitsbergen veel aan planten en dieren zoals zeehonden, duizenden zeevogels, de poolvos en rendieren en het toproofdier: de ijsbeer.

De zomer in Spitsbergen heeft prachtige kleuren en contrasten zoals dramatische gletsjers, majestueuze bergformaties, diepe fjorden, bruisende vogelkliffen en eindeloze arctische toendra met zijn gevarieerde flora en fauna. De middernachtzon maakt het mogelijk om uw dagen en nachten te vullen met onvergetelijke ervaringen met deze opwindende arctische verkenning.

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1 Tromsø, Noorwegen

  Onze reis begint, zoals zoveel geweldige verkenningen, in Tromsø. Het is een stad met veel geweldige attracties, maar het is ook gemakkelijk om te ontsnappen aan de metropool als je op zoek bent naar wildernis. In een traditioneel kadehuis uit de jaren 1830 vindt u het Polar Museum, waar u meer te weten kunt komen over de poolgeschiedenis van Tromsø. Het belevingscentrum Polaria ligt vijf minuten van het centrum van de stad. Hier vind je een arctisch aquarium, interessante op kennis gebaseerde tentoonstellingen, een panoramische bioscoop en een souvenirwinkel. Het meest herkenbare monument van de stad is de Arctische kathedraal, gebouwd in 1965, met een enorm origineel glas-in-mozaïek.

  Neem de Fjellheisen-kabelbaan naar de top van de Fløyfjellet-berg (420 m) en geniet van een adembenemend uitzicht op de stad, de bergen en de fjorden.


  Indien u er voor kiest de vlucht vanuit Nederland bij te boeken is het tevens mogelijk (niet noodzakelijk) om een hotel overnachting in Oslo of Tromsø bij te boeken.

  Dag 2 Skarsvåg, meest noordelijke punt van Europa

  Een paar uur voordat we aankomen in Skarsvåg varen we langs de spectaculaire Noordkaap klif en bieden we een prachtig uitzicht op deze beroemde bezienswaardigheid. Skarsvåg is een klein dorp dat langs de noordkust van het eiland Magerøya ligt, en het claimt het onderscheid als het noordelijkste vissersdorp ter wereld.

  Doe mee aan de optionele excursie naar de Noordkaap en krijg een gevoel hoe het is om aan het einde van de aarde te staan. Er is een gecombineerd museum en restaurant op het plateau, waar je meer kunt leren over vroege expedities en een panoramische film kunt bekijken die je door de vier seizoenen voert vol contrasten, licht en adembenemende landschappen.

  Dag 3 In het midden van de Noordelijke IJszee, Bjørnøya

  Bjørnøya, met een bevolking van slechts negen personen, is dit het meest zuidelijke eiland van de Svalbard-archipel. Het is een geïsoleerde plek in het midden van de Noordelijke IJszee, bekend vanwege het feit dat het misschien de grootste concentratie van zeevogels op het noordelijk halfrond herbergt. Hier ontmoeten de koude wateren van de Noordelijke IJszee warme stromen in de Golfstroom. Wanneer deze watermassa’s botsen, wordt voedingsrijk water naar de oppervlakte geduwd, waardoor het een "all-you-can-eat" buffet voor 126 verschillende vogelsoorten wordt. Als de omstandigheden het toelaten, zullen we hier landing gaan maken.

  Dag 4-5 Westkust van Spitsbergen

  Cruisend ten noorden van Bjørnøya, zal de gezagvoerder en expeditieleider optimaal gebruik maken van de aanwezige omstandigheden. We varen mogelijk Hornsund binnen en verkennen de met ijs gevulde fjord met kleine bootjes, of landen om naar een uitkijkpunt met uitzicht op de gletsjer te wandelen. Het expeditieteam zal verhalen vertellen over de geschiedenis van het gebied, waaronder die van Wanny Woldstad, de eerste vrouwelijke jager die hier in de jaren dertig leefde.

  We observeren vaak ijsberen, hoewel niet elke dag en zelden op zeer korte afstand. Zoals de meeste dingen in een echte wildernis, zijn er geen absolute garanties. Maar hoe meer ogen door de verrekijker scouten, hoe groter onze kans om de koning van de Noordpool te observeren.

  We kunnen Kongsfjord bezoeken! Dit fjord wordt beschouwd als een van de mooiste fjordgebieden in Spitsbergen, met machtige gletsjers die ijsbergen in de zee afkalven, omlijst door prachtige bergformaties. Aan de oever van Kongfjord ligt de voormalige mijnregering Ny-Ålesund, nu een internationaal centrum voor onderzoek, met een pittoreske mix van oude en nieuwe gebouwen

  Dag 6 Isfjorden en Longyearbyen

  Aan elke grote ontdekkingsreis komt een einde. De laatste dag hebben we een ochtendlanding en varen we naar Isfjord, het meest uitgebreide fjordstelsel op Svalbard, op weg naar Longyearbyen. We komen laat in de avond aan in Longyearbyen en brengen u naar het vliegveld voor uw nachtvlucht naar Oslo.

  Dag 7 Olso / Einde van de expeditie

  We komen vroeg in de ochtend aan in Oslo. U kunt naar huis vliegen, of wat tijd doorbrengen om de Noorse hoofdstad te verkennen voordat u naar huis gaat

  Naar keuze kunt u de vlucht voor de terugreis naar Nederland bij boeken.
 • Voor boekingen met Hurtigruten gelden afwijkende voorwaarden.

  Let op ! tijdens deze reis is het invullen van een medische vragenlijst verplicht.

  Reisschema

    Vliegreis Amsterdam - Oslo (Bij te boeken)
    Vliegreis Oslo - Tromso (bij te boeken)
    Transfer airport - Hurtigruten kade***
  5 Nachten Expeditiereis per MS Roald Amundsen met volpension aan boord.
    Transfer Hurtigruten kade - Lonyearbyen airport
   1 Nacht  Vliegreis Longyearbyen - Oslo economy class 
    Vliegreis Oslo - Amsterdam (Bij te boeken)

   

  Inbegrepen:
  - Gekozen hutaccommodatie op basis van volpension.
  - Alle beschreven landgangen en wandelingen.
  - Ervaren Engels/Duitstalig Expeditieteam verzorgen lezingen en activiteiten aan boord..
  - Thee en koffie aan boord
  - Wind en waterdichte jas
  - Alle lokale transfers op Spitsbergen
  - Economy vliegreis van Longyearbyen naar Oslo 

  Transfer Tromso
  De Transfer in Tromso is niet inbegrepen. U kunt ter plaatse gebruik maken van Flybussen. Deze flybussen gaan naar het centrum van Tromso en sluiten aan op alle aankomende vluchten op Tromso Airport. Uiteraard kunt u ter plaatse ook een taxi nemen.  

  Opmerkingen:
  - Alle geplande landingen zijn afhankelijk van de lokale weersomstandigheden
  - Alle geplande route’s zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Niet inbegrepen:

  - Optionele excursies (excursies die tijdens de reis worden aangeboden kunnen te plaatse worden geboekt en betaald)

  - Drankjes aan boord.

  - Eventueel een extra hotelovernachting als de vliegreis niet aansluitend geboekt kan worden.

   

  Hurtigruten flexibel prijssysteem:
  Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem. De vanaf prijzen in de online prijsopgave kunnen afwijkend zijn. Indien dit het geval is zullen wij hierover contact met u opnemen.

   

  Landingen:

  Om deel te nemen aan de landingen dient u in staat te zijn om op oneven en gladde oppervlakte’s te lopen. Ook zal u in staat moeten zijn om in en uit een polar circkel boot te stappen. Alle landingen zijn weersafhankelijk. De kapitein en de expeditie leider zullen voor u een zo goed mogelijk programma samen stellen tijden uw expeditie reis


  Schip: 
  Deze reis langs de westkust van Spitsbergen wordt gevaren door het expeditie schip de MS Roald Amundsen. Voor meer informatie over Roald Amundsen kijkt u onder het kopje "De Expeditie Schepen".

  Verlengen van uw reis: 
  Wilt u voorafgaand een extra overnachting in Tromso of achteraf een extra hotel overnachting in Oslo dan is dit uiteraard mogelijk. Indien gewenst dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen voor een offerte op maat. Indien u de reis online wenst te reserveren dan is dit ook mogelijk en kunt u in het opmerkingsveld uw wensen kenbaar maken. Wij zullen dan contact met u opnemen. 

 • Alg. informatie Expeditiereizen

  ALCOHOL
  Hurtigruten ASA is in het bezit van een volledige vergunning: bier, wijn en sterke drank zijn tussen 06.00 uur ’s morgens en 03.00 uur ’s nachts verkrijgbaar. Wij maken u erop attent dat prijzen voor sterke drank in Noorwegen over het algemeen hoger zijn dan in Nederland en niet belastingvrij aan boord.

  BAGAGE
  We raden u dringend aan slechts zoveel bagage mee te nemen als u zelf kunt dragen en tijdens de reis onder controle kunt hebben. Denkt u er aan om belangrijke medicijnen, bril en reisdocumenten altijd in uw handbagage en niet in uw koffer te vervoeren. Het is mogelijk om een koffer bij de receptie af te geven voor opslag tijdens de reis. Let u op dat de bagagevrijdom bij vliegreizen aan restricties is.

  BETAALMIDDEL AAN BOORD
  U kunt contact betalen met de Noorse kronen, Amerikaanse dollar, Engelse ponden en de Euro tegen een vaste wisselkoers. Om aan boord een afwikkeling zonder contant geld te waarborgen, kan er voor u een rekening worden geopend. Uw hut sleutel wordt dan gebruikt als ´cruisecard´ waaraan een creditcard of deposito in contant geld wordt gekoppeld. U kunt zo alle betalingen aan boord met uw hut sleutel/cruisecard doen. Tevens kunt u met deze kaart zien welke passagiers er aan boord zijn en welke aan land. Het is aan te raden om voor kleine uitgaven aan land de plaatselijke valuta in kleine hoeveelheden mee te nemen. Omdat u bij bepaalde reizen nauwelijks in de gelegenheid zult zijn naar een bank te gaan, dient u voor vertrek de passende voorzorgsmaatregelen te treffen. 

  DIEET
  Speciale gerechten als vegetarische maaltijden en diëten dienen bij boeking te worden opgegeven en aan het begin van de reis gedetailleerd te worden besteld.

  ELEKTRICITEIT
  De hutten zijn uitgerust met stopcontacten voor 220V wisselstroom.

  ENTERTAINMENT
  Aan boord wordt zoveel mogelijk afgezien van show en entertainment. Tijdens de reis staat het beleven en beschouwen van de natuur, evenals de individuele ontspanning centraal. 

  EXCURSIES
  Wij bieden gedurende de reis diverse excursies aan welke tot 4 weken voor vertrek boekbaar zijn. U ontvangt ruim van tevoren een overzicht van excursiemogelijkheden en tarieven, zodat u in alle rust de voor u interessante excursies kunt reserveren.

  FITNESS, SAUNA EN ZWEMBAD
  De MS Fram beschikt over een eenvoudig uitgeruste fitnessruimte en een verwarmde whirlpool aan dek. De openingstijden verneemt u bij de receptie. 

  FLEXIBILITEIT
  Bij de beschreven dagprogramma’s gaat het om een mogelijk en gepland reisverloop, niet om een gegarandeerde dienstregeling. Uw expeditie team/reisleiding aan boord kan het programma op korte termijn aanpassen als gevolg van snel veranderende ijs- of weersomstandigheden of om gespotte dieren te observeren. Op deze manier wordt een voor u optimaal, individueel reisprogramma gegarandeerd.

  FOOI
  Aan boord zijn fooien geen must. Bent u met een bepaalde service bijzonder tevreden, dan bent u vanzelfsprekend vrij om individueel fooi te geven. Als richtlijn adviseren wij 6 euro (ca. 50 NOK & 8 USD) per passagier per dag.

  FLEXIBILITEIT
  De beschreven dagprogramma’s zijn mogelijke en gepland reisverloop, niet een gegarandeerde dienstregeling. Uw expeditie team/reisleiding aan boord kan het programma op korte termijn aanpassen als gevolg van snel veranderende ijs- of weersomstandigheden of om gespotte dieren te observeren. Zo wordt u een optimaal, individueel reisprogramma gegarandeerd.

  FOTOGRAFEREN
  Voor zover dit uw interesse heeft, denk aan een videocamera, fototoestel en verrekijker. Het is aan te bevelen voldoende films of opslagmedia mee te nemen.

  GEBOORTEDATA
  Volgens de veiligheidsvoorschriften voor de scheepvaart dient BBI Travel te beschikken over de geboortedata van alle passagiers. 

  GEZONDHEIDSVOORSCHRIFTEN
  Op de MS Fram bevindt zich een arts aan boord, bovendien is de bemanning medisch opgeleid. Informeert u zich tijdig over bescherming tegen infecties en inentingen evenals andere voorzorgsmaatregelen en vraag doktersadvies voor trombose en andere gezondheidsrisico’s. Met betrekking tot de reizen naar Chili, Antarctica en Argentinië, verwijzen we u in verband hiermee naar algemene informatie te verkrijgen bij de G.G.D.

  IJSKLASSEN
  IJsklassen geven aan hoe dik het ijs mag zijn waar het schip doorheen vaart. De schepen van Hurtigruten hebben de ijsklasse 1A en 1B daarmee zijn ze uitermate geschikt om door het poolgebied te varen.

  Fins/Zweedse ijsklassen:
  1A tot 1,0m dik ijs
  1B tot 0,6m dik ijs

  INENTINGEN
  Vraag bij de GGD na welke inentingen er voor uw reisbestemming aanbevolen worden. Zodra u de reis bij ons geboekt heeft ontvangt u een medisch formulier. Deze dient u in te vullen en naar ons terug te sturen. Dit formulier dient ter informatie van de scheepsarts zodat zij in staat zijn u optimale medische dienst te verlenen. Alle gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

  KLEDING
  Avondkleding (kostuum, cocktailkleding) is niet nodig, evenwel hoort bv een colbert of blazer in de bagage. Vergeet niet dat u naar koude streken gaat - dus absoluut warme, wind- en waterdichte kleding meenemen. Ook sjaal, muts, stevige schoenen en zonnebril/crème zijn onmisbaar.

  KLIMAAT
  Het weer kan niet alleen dagelijks maar ook per uur sterk schommelen. In Argentinië ligt de temperatuur ’s zomers (tussen november en maart) tussen 10-35ºC, op Antarctica kan de temperatuur dalen tot 0ºC en in de noordelijke poolstreken ligt de temperatuur ’s zomers tussen 0 en 15ºC, met uitschieters naar 20ºC.

  MEDISCHE VERKLARING
  Bij de reizen naar Antarctica is voor vertrek het Invullen van een medische vragenlijst verplicht. Deze vragenlijst dient ter informatie voor de scheepsarts of de rederij, om uw medische verzorging in noodgevallen optimaal te kunnen waarborgen. Alle gegevens worden vanzelfsprekend vertrouwelijk behandeld.

  REISDOCUMENTEN
  Wij adviseren u, om met een paspoort te reizen. Voor uw reisbestemming gelieve contact op te nemen met de desbetreffende ambassade over de duur van de geldigheid en eventuele visumplicht. 

  REIZEN VOOR MINDERVALIDEN
  Op de MS Fram zijn er een liften en rolstoelgeschikte hutten aan boord. De toegang tot het schip is meestal via het autodek. Mensen met een ernstige handicap, of mensen die niet in staat zijn voor zichzelf te zorgen, moeten met een begeleider reizen. Wilt u dit bij boeking doorgeven?

  De excursies zijn niet voor mindervaliden geschikt.

  RESTAURANT
  De verzorging aan boord is op basis van volpension (ontbijt, lunch & diner). De maaltijden worden op vaste tijden geserveerd.

  • Uitgebreid ontbijtbuffet tussen 07.00 - 10.00 uur
  • Groot lunchbuffet met warme en koude gerechten en desserts 11.30 -14.30 uur.
  • Het driegangendiner, gewoonlijk tussen 18.30 - 21.00 uur.

  De exacte tijden worden aan boord gegeven. U kunt bij boeking een voorkeur opgeven voor tafelreservering 1e of 2e zitting.
  Ontbijt en lunch worden meestal in buffet vorm geserveerd. En het diner bestaat uit een 3-gangen diner, buffet of barbecue.

  ROKEN AAN BOORD
  Op alle Hurtigruten schepen is het roken alleen aan dek toegestaan als het schip zich op zee bevindt. 

  Ambassador korting 
  Passagiers die eerder minimaal 3 nachten verbleven aan boord van Hurtigruten, komen in aanmerking voor loyaliteitskorting van 5% op de reissom bij reservering van een Hurtigruten Explorer reis. Voor de berekening van deze korting berekent u eerst het tarief met de vroegboekkorting en vervolgens trekt u de Ambassadorkorting van de reissom af. De korting wordt alleen berekend over de Hurtigruten reis. 

  TELEFOON & FAX
  Alle hutten beschikken over een telefoon. Voor telefoongesprekken en internettoegang kan aan boord een tegoedkaart gekocht worden. WLan is alleen op de MS Fram op dek 4 beschikbaar. Alle schepen kunnen via automatisch telefoonverkeer rechtstreeks bereikt worden. De telefoonnummers en e-mailadressen staan vermeld achterin de brochure en in uw reisbescheiden.

  Door de geografische positie van de schepen is het goed mogelijk dat internet en de telefoonverbinding tijdelijk niet functioneren.

  VOERTAAL AAN BOORD
  Officiële voertaal aan boord is zowel Noors als Engels. De reisleiding aan boord en de medewerkers in de receptie, purser en bemanning spreken meestal ook Duits. Ook mededelingen, dagprogramma’s, informatie over de havens die worden aangedaan, menukaart etc. zijn vaak in het Duits.

  WAARDEVOLLE ARTIKELEN
  Er is een kluis in de receptie. Hurtigruten accepteert geen verantwoordelijkheid voor waardevolle artikelen en geld bewaard in de hut.

  WEERSOMSTANDIGHEDEN
  Geplande reisroute, landgangen en excursies zijn onder voorbehoud en afhankelijk van lokale ijs- en weersomstandigheden.

  WINKEL
  Op de meeste schepen is een kleine winkel met verkoop van ansichtkaarten, postzegels, souvenirs, gebreide truien/vesten en enige toiletartikelen.

  ZEEZIEKTE
  Medicijnen tegen zeeziekte zijn tegen een vergoeding verkrijgbaar bij de receptie. Als u vaker last heeft van zeeziekte dan is het aan te raden zelf medicijnen mee te nemen waar u aan gewend bent.

  ZEKER IS ZEKER...
  Bij geen van de aangeboden reizen is een reis- of annuleringsverzekering inbegrepen. Wij stellen het onze passagiers verplicht om goed verzekerd op reis te gaan. U kunt bij reservering aangeven of u elders verzekerd bent of anders de door ons aangeboden verzekeringen van de Europeesche Verzekering wilt afsluiten. Zo kunt u onbezorgd en (ver)zeker(d) op reis.

   

 • De Expeditie Schepen

  Alle schepen uit de Hurtigruten vloot hebben restaurants, bar, cafe’s  en panorama lounges maar zo heeft ieder haar eigen sfeer en style. Elk schip heeft weer iets unieks. Ondanks de verschillen tussen de schepen hebben ze allemaal dezelfde intieme sfeer met een informele Hurtigruten sfeer.

  De Hurtigruten Expeditie schepen:
  Klik op de naam van het schip voor meer informatie en foto’s.
   

  MS Fram
  Dit expeditie schip is gebouwd in 2007.
  MS Fram is een zeer wendbaar en modern
  ingericht passagiersschip van de ijsklasse
  1B en daarmee uitstekend geschikt voor
  expedities naar deze gebieden.

  • Expeditie team aan boord
  • Scandinavisch design,gerenoveerd in 2016   
  • Zonnedek, twee jacuzzi’s
  • Sauna & fitnes-centrum     
  • Specialist in de arctische wateren
  • Expeditie reizen naar Spitsbergen, IJsland,
   Groenland, Noordwest Passage,
   Noord-Amerika, Caribisch Gebied, Midden &
   Zuid-Amerika en Antarctica

  Informatie MS Fram

   

  MS Fridtjof Nansen
  In de zomer 2019 zal dit nieuwste expeditie schip
  in de vaart genomen worden. Doordat dit
  een hybride schip is kan het bijna geluidloos
  door de natuur varen.

  • Expedities naar Antarctica, Falklandeilanden,
   de Chileense fjorden en Alaska.
  • Expeditie team aan boord        
  • Het eerste hybride schip van de wereld
  • Rijk Scandinavisch interieur     
  • Buiten zwembad
  • Interactief activiteiten centrum          
  • Bouwjaar 2018

   

   
  MS Midnatsol
  Dit expeditie schip werd voorheen gebruikt
  langs de kust van Noorwegen. In 2016
  is dit schip gerenoveerd en volledig klaar
  voor gebruik in de arctische wateren
  • Expeditie team aan boord
  • Vooral te vinden in Antarctica                      
  • Zonnedek en jacuzzi
  • 2 verdiepingen panorama lounge                    
  • Apart a la carte restaurant
  • Sauna en fitness ruimte
  • Vaart in ´s winters in Antarctica
  • Bouwjaar 2003

   

  MS Roald Amundsen
  In de herfst 2018 zal dit nieuwste expeditie schip
  in de vaart genomen worden. Doordat dit
  een hybride schip is kan het bijna geluidloos
  door de natuur varen.

  • Expedities naar Antarctica, Falklandeilanden,
   de Chileense fjorden en Alaska.
  • Expeditie team aan boord        
  • Het eerste hybride schip van de wereld
  • Rijk Scandinavisch interieur     
  • Buiten zwembad
  • Interactief activiteiten centrum          
  • Bouwjaar 2018

   

   

  MS Spitsbergen
  Dit expeditie schip is gerenoveerd in 2015.
  Door de smalle vorm van het schip kom je nog
  dichter bij de natuur.

  • Expeditie team aan boord
  • Scandinavisch design,gerenoveerd in 2016   
  • Zonnedek en jacuzzi                             
  • 2 Restaurants
  • Specialist in de arctische wateren
  • Expeditie reizen naar Spitsbergen

   
   

  MS Nordstjernen 
  Dit expeditie schip is gebouwd in 1956 en in 2013
  gemoderniseerd voor expeditie reizen. Met maar
  max. 108 passagiers is dit het meest nostalgische
  schip onder de expeditie schepen. 

  • Korte expeditie reizen in Spitsbergen 
  • Vaart het gehele zomerseizoen    
  • Ideaal voor expeditie beginner                       
  • Informele, ongedwongen maritieme sfeer 
  • Klassiek houten inrichting 

  MS Nordstjernen

   
   
   
   
   
   
   
 • Verblijf aan boord

  Wanneer u heeft besloten om mee te varen met Hurtigruten langs de kust van Noorwegen is uw verblijf op het water ook niet geheel onbelangrijk. Alle Hurtigruten schepen hebben één ding gemeen: ze stralen een gemoedelijke en ongedwongen sfeer uit, waardoor u zich onmiddellijk thuis zult voelen, ongeacht of u voor een binnenhut of buitenhut hebt gekozen. De ligging van uw hut of de mate van luxe, beslist u zelf. Het dagelijkse bedden opmaken en verwisselen van de handdoeken is inbegrepen.

  Alle schepen hebben comfortabele lounges en genoeg plek op het buitendek om perfect te kunnen genieten van de rust de ruimte en de natuur om je heen. Alle schepen hebben een kleine bibliotheek waar u zich kan verdiepen in een boek. Ook zijn er kleine bistro’s aanwezig voor de lekkere snack of  drankjes tussendoor. Sommige schepen hebben zelfs een whirpool, sauna en een fitness ruimte aan boord!

   

  Gerenoveerde schepen met een nieuw Arctisch interieur
  De schepen MS Richard With, MS Polarlys, MS Kong Harald, MS Nordkapp en de MS Nordnorge zijn allemaal in de loop van 2016 gerenoveerd. Het nieuwe interieur en de kleuren zijn geïnspireerd door de aarde, de kust en de oceaan. Veelal is er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. De restaurants geven een modern Noors gevoel.  

  Expeditie suites
  De suites vindt u terug op de bovenste dekken van het schip voor het beste uitzicht. Dit zijn de meest luxe hutten aan boord van de schepen. In deze comfortabele suites vind u meestal een aparte zitgedeelte met een tv en een badkamer met douche en toilet. Op de meeste schepen hebben deze suites een tweepersoonsbed. Ook treft u hier een badjas, slippers en andere toiletartikelen aan.
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Polar Arctic superior buitenhut
  Deze comfortabele hutten vind u terug op de boven en midden dekken van de schepen. Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche en toilet. In deze hutten vind u ook eigen koffie en thee faciliteiten (select tarief). De meeste schepen hebben een bed en een bedsofa en sommigen hebben een tweepersoonsbed.
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Polar buitenhut
  Deze comfortabele hutten vind u terug op de boven en midden dekken van de schepen. Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche en toilet. In deze hutten vind u ook eigen koffie en thee faciliteiten (select tarief). De meeste schepen hebben een bed en een bedsofa en sommigen hebben een tweepersoonsbed. Deze hut heeft een raam met beperkt/volledig zicht
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Polar binnenhut
  De gezellige binnenhutten zijn te vinden op alle dekken van de schepen. Alle hutten hebben een eigen badkamer met douche en toilet, behalve op het nostalgische schip de MS Lofoten. Op de MS Lofoten zijn er gedeelde faciliteiten op de gang. De meeste hutten hebben een twin bed waarvan er een een sofa bed is. Op een aantal schepen zijn er ook tweepersoonsbedden in de hut of een boven en een onder bed (stapelbed).
  Klik hier voor meer informatie en foto’s.

  Let op!
  hut afbeeldingen gelden als voorbeeld voor de categorie. Omdat de schepen onderling zeer verschillen en uit verschillende jaren stammen, kunnen ook binnen bepaalde hutcategorieën verschillen optreden qua vorm, grootte en opstelling van de bedden
   

  Garantie hutten
  Bij sommige reizen van ons kunt u alleen een garantie hut boeken bijvoorbeeld bij onze extra voordelige vertrekdata.
  Deze hutten zijn altijd gebaseerd op het basic tarief. U kunt voor deze reizen kiezen uit 3 of 4 verschillende soorten garantiehutten.
  U boekt een vaste categorie en krijgt aan boord uw hutnummer en huttype toegewezen. Wij hebben dus geen zeggenschap over de indeling.

  Garantie polar binnenhut:
  Deze hut beschikt over een eigen douche en toilet. De hutten liggen verspreid over het gehele schip. Deze hutten hebben verschillende bedmogelijkheden en heeft geen raam. 
  Garantie Polar buitenhut beperkt/volledig zicht:
  Deze hut heeft verschillende bedmogelijkheden. De hut heeft een eigen douche en toilet en beschikt over een raam of een porthole en hierbij kan het zicht belemmerd worden. De hutten bevinden zich voornamelijk op dekken 2, 3 en 5. 
  Garantie Polar buitenhut:
  De garantie buitenhut heeft standaard een douche en toilet en heeft een raam. Deze hutten hebben verschillende bedmogelijkheden en liggen veelal op de dekken 2 , 3, en 5. Deze hut heeft een raam met volledig zicht.
  Garantie Arctic superior buitenhut:
  De superior buitenhut heeft een bed en een bedsofa met douche en toilet of een tweepersoonsbed. Deze hut heeft een raam met volledig zicht en ligt veelal op de dekken 5 en 6. Een hut op de bovenste dekken met het beste uitzicht. Onder deze categorie valt ook de mini suite met beperkt zicht. De mini suite is qua afmetingen wel aanzienlijk groter. 

  Aangepaste hut
  Uiteraard zijn er speciale hutten aan boord voor gasten die minder mobiel zijn. U bent welkom op alle schepen behalve op het schip de MS Lofoten. Elk schip beschikt over een aangepaste hut geschikt voor mensen in een rolstoel. Gasten die gebruik maken van een rolstoel moeten hun eigen inklapbare rolstoel meenemen. Indien u volledig afhankelijk bent van uw rolstoel is een extra begeleidend persoon verplicht. Indien u graag deel wilt nemen aan een van de excursies langs de kust van Noorwegen adviseren wij u contact op te nemen met de reisleider aan boord. Ter plaatste kan er het beste ingeschat worden wat er wel of niet mogelijk is.

 • Reisbeoordelingen