Combinatiereis Reykjavik & New York 9 dagen

Icelandair

Bestemming: IJsland

Reisduur: 8 nachten

Vanaf: 1.606,00 €

 • Vrijheidsbeeld
 • Times Square
 • Geysir
 • Gullfoss
 • Vrijheidsbeeld
 • Manhattan
 • Blue Lagoon
 • Reykjavik Harpa
 • Times Square
 • One World Trade Centre
  One World Trade Center
 • Thingvellir
 • Guggenheim Museum
 • Top Of The Rocks
 • Reykjavik
 • Flatiron Building
 • Metropolitan Museum
 • Little Italy
 • One World Trade Centre
 • Blue Lagoon
 • Central Park fietsen
 • Blue Lagoon
 • Wall Street
 • 9/11 Memorial
 • 9/11 Memorial
 • The High Line
 • Thingvellir Oxararfoss
 • Central Park
Icelandair heeft dagelijks vluchten vanuit Reykjavik naar New York. Vanwege de ligging van IJsland, halverwege Europa en Amerika, zijn er aantrekkelijke mogelijkheden om een bezoek aan IJsland te combineren met New York. Een groter contrast tussen de prachtige natuur van IJsland en de metropool New York is nauwelijks denkbaar. Er zijn excursies inbegrepen naar de Blue Lagoon, Geysir, het Thingvellir nationale park en de spectaculaire Gullfoss waterval. Optioneel kunt u nog extra excursies bijboeken.

U verblijft in Reykjavik in het zeer centraal gelegen Hotel Fron en in New York in het ook zeer gunstig gelegen 3 West Club Hotel .

 • Dag tot dag beschrijving

  Dag 1: Amsterdam - Keflavik - Blue Lagoon - Reykjavik

  Vlucht van Schiphol naar Keflavik. Transfer naar de unieke Blue Lagoon , waar u een heerlijk bad kunt nemen in het felblauw gekleurde warme water (entree inbegrepen). Transfer naar Hotel Fron (of gelijkwaardig) in het centrum van Reykjavik.

  Dag 2: Verblijf in Reykjavik - Golden Circle excursie

  U vertrekt om 09.00 uur vanaf uw hotel voor de Golden Circle excursie, met bezoeken aan het Thingvellir nationale park, de indrukwekkende Gullfoss waterval en Geysir, met de frequent spuitende Strokkur geiser.

  Dag 3: Verblijf in Reykjavik (optionele excursies)

  Ter vrije besteding. U kunt Reykjavik verder verkennen of optioneel een extra dagexcursie bijboeken. Interessant zijn de moderne Hallgrimskirkja, het markante Perlan gebouw en de winkelstraten Laugavegur en Skólavördurstigur, met veel gezellige bars en restaurants. Een leuke manier om de stad te verkennen is per fiets. Vanuit de oude haven vertrekken boottrips om walvissen en dolfijnen te spotten. Een volle dagexcursie voert naar de zuidkust met de prachtige Seljalandsfoss en Skogafoss en zwarte strand van Vik. Deze tour kan ook geboekt worden inclusief een gletsjerwandeling. In de wintermaanden kunt u ’s avonds uw geluk beproeven op een Noorderlicht tour per bus of per schip .Overnachting in Reykjavik.

  Dag 4: Reykjavik - Keflavik - New York

  Transfer naar Keflavik, voor de vlucht naar New York. Op eigen gelegenheid naar het gunstig gelegen 3 West Club Hotel (of gelijkwaardig).

  Dag 5 t/m 7: Verblijf in New York

  Gelegenheid de hoogtepunten van “The Big Apple” te bezoeken, zoals het Vrijheidsbeeld, het Empire State Building, Central Park, 9/11 Memorial en het nieuwe One World Trade Centre (Freedom Tower), Times Square, het Top Of The Rock uitzichtplatform, Wall Street en vele bekende musea, zoals het Guggenheim, MoMa of het Metropolitan Museum Of Art. Ook een wandeling over The High Line is een aanrader. U kunt een fiets huren in Central Park en een wandeling maken over de beroemde Brooklyn Bridge. ’s Avonds kunt u een show bezoeken aan Broadway.

  Dag 8: New York - Keflavik - Amsterdam

  Overdag heeft u de tijd New York verder te verkennen. Vertrek vanaf de luchthaven om 20.40 uur met Icelandair.

  Dag 9: Aankomst Amsterdam

  Aankomst in Keflavik om 06.15 uur, waar u overstapt op de vlucht naar Amsterdam, die om 07.40 vertrekt. Aankomst in Amsterdam om 12.40 uur.
 • APIS   Voor vertrek dient door ons bij uw vluchtreservering (Advance Passenger Information System)de volgende informatie te worden verstrekt aan de autoriteiten in de VS:  

  1.      Voor- en achternaam zoals in het paspoort

  2.      Geboortedatum

  3.      Geslacht

  4.      Nationaliteit

  5.      Land

  6.      Type document  (paspoort)

  7.      Paspoortnummer

  8.      Uiterste geldigheidsdatum paspoort

  9.      Land van uitgifte paspoort

   

  ESTA VISA WAIVER   BELANGRIJK: Het is voor alle passagiers die naar de Verenigde Staten reizen verplicht om uiterlijk 72 uur voor vertrek via internet de ESTA reistoestemming aan te vragen. ESTA staat voor Electronic System Travel Authority. Deze aanvraag moet door uzelf worden ingediend via de website:

   

  https://esta.cbp.dhs.gov

   

  ESTA is een electronische vergunning voor de Verenigde Staten, speciaal bedoeld voor passagiers uit de zogenaamde VWP (Visa Waiver Program) landen. Dit zijn overwegend de landen van de Europese Unie, aangevuld met bijvoorbeeld Japan. Tot voor kort konden deze passagiers zonder enige verplichting naar de Verenigde Staten reizen, maar de Amerikaanse overheid heeft dit systeem veranderd met de invoering van het ESTA. De kosten hiervoor bedragen USD 14 per persoon.

   

  De ESTA reistoestemming is twee jaar geldig. Gedurende deze twee jaar kan zo vaak als gewenst naar de VS worden gereisd, totdat een of meerdere antwoorden op de Ja/Nee vragen in de ESTA aanvraag veranderen, of totdat het paspoort verloopt. Luchtvaartmaatschappijen zijn verplicht voor vertrek te controleren of een passagier een ESTA reistoestemming heeft aangevraagd en verkregen. Mocht dit niet het geval zijn wordt u niet geaccepteerd op de vlucht.   Nederlandse en Belgische staatsburgers moeten beschikken over een machine-leesbaar paspoort. Machine-leesbare paspoorten die op of na 26-10-2005 zijn uitgegeven of vernieuwd/verlengd, moeten aan de volgende vereisten voldoen: er is een digitale foto - afgedrukt op de paspoortgegevenspagina - nodig of een geïntegreerde chip met informatie van de gegevenspagina (e-paspoort). Een digitale foto is een foto die op de pagina is afgedrukt, geen foto die in het paspoort wordt gelijmd of gelamineerd. Houdt u er bij uw vakantieplanning a.u.b. rekening mee dat kinderen een eigen paspoort dienen te hebben. Deze regeling geldt voor alle passagiers die onder het Visa Waiver Programma reizen.

  Bij binnenkomst in de Verenigde Staten worden op de luchthaven van iedere reiziger de vingerafdrukken digitaal gescand en wordt een digitale portretfoto gemaakt. De Transport Security Administration (TSA) wijst erop uw koffers niet op slot te doen zodat handmatige nacontroles mogelijk zijn. De invoer van levensmiddelen is aan strenge controles en vergaande beperkingen onderhevig.

 • Informatie IJsland

  Klik hier voor de vliegtarieven en vluchtschema’s

  Klik hier voor de autohuurprijzen en voorwaarden

  IJSLAND 

  Het land
  Het vulkanische eiland in de Atlantische Oceaan biedt, met een oppervlakte van 103.000 km2 (3 x zo groot als Nederland), veel plaats aan haar 330.000 inwoners. Met 3 inwoners per km2 is IJsland het meest dunbevolkte land van Europa. De hoofdstad Reykjavik ligt in het zuidwesten, waar ca. 2/3 van de bevolking woonachtig is. De rest van het land is dus zeer dunbevolkt en bestaat uit zeer kleine gemeenschappen met beperkte faciliteiten qua winkels, restaurants en bars etc. Met ca. 20.000 inwoners is Akureyri de "capitool" van het Noorden. De internationale luchthaven Keflavik ligt op het schiereiland Reykjanes, op ca. 45 km. van Reykjavik. Iets meer dan 10% van het land is bedekt met gletsjers, 60% van het binnenland is onbewoonde hoogvlakte en woestijn, die uitsluitend in de zomermaanden met 4x4 voertuigen bereikt kan worden. Begroeide gebieden, heetwaterbronnen, lavavelden, adembenemende fjorden en tal van meren en watervallen vormen, naast het bewoonde kustgebied, het overige deel van IJsland. De best begaanbare weg is de ringweg, ook wel ´Route 1´ genaamd. Deze vrijwel geheel geasfalteerde weg voert met ca. 1340 km rondom het gehele eiland, langs vele bekende bezienswaardigheden, met uitzondering van de Westfjorden. In het binnenland vindt men veel met gravel verharde wegen. De wegnummers beginnend met een F zijn alleen zomers te berijden met terreinwagens met vierwielaandrijving, waarbij er sprake kan zijn dat u rivierbeddingen moet doorkruisen. Op de website
  www.road.is kunt u zien welke wegen open zijn.
   


  IJsland specialist
  BBI Travel is door Inspired by Iceland (het nationale toeristenbureau Visit Iceland) gecertificeerd als een echte IJsland specialist. Voor vragen en advies kunt u altijd contact met een van onze specialisten opnemen.

  Transfers
  In aansluiting op alle vluchten rijden de FlyBus (uitgevoerd door Reykjavik Excursions), Airport Direct (uitgevoerd door Reykjavik Sightseeing) en de Airport Express (uitgevoerd door Gray Line)  zeer frequent tussen de luchthaven Keflavik en Reykjavik. De kosten hiervan zijn ca. € 32 p.p. per enkele reis. De bussen vertrekken ongeveer om het half uur en de reisduur van de luchthaven naar het centrale busstation in Reykjavik is ca. 45 minuten. Hier stapt u over op een kleinere bus die u naar uw hotel brengt. Voor hotels gelegen in de oude binnenstad gelden parkeerrestricties en u wordt dan afgezet/opgehaald bij een centrale bushalte niet ver van uw hotel. 

  Tijdsverschil

  Het tijdverschil tussen IJsland en Nederland bedraagt s’ zomers - 2 uur en tijdens onze wintertijd - 1 uur.

  Reisdocumenten
  IJsland maakt deel uit van het Schengengebied, maar is geen lid van de EU. Nederlanders hebben een geldig paspoort of Europese identiteitskaart nodig. Als u uit een land komt dat niet is aangesloten bij de EEA/EFTA (European Economic Area) dient het paspoort nog tot 3 maanden na terugkomst geldig te zijn. Voor andere nationaliteiten kan een visum vereist zijn.

  Valuta
  De valuta op IJsland is de IJslandse Kroon (1 = ca. 138 ISK, notering september 2019). Creditcards als Visa en Mastercard zijn gangbare betaalmiddelen, ook voor kleine uitgaven als een kop koffie etc. Bij veel onbemande benzinestations kunt u alleen met een creditcard tanken. Met uw EC-bankpas kunt u bij bankautomaten pinnen. De meeste Nederlandse banken handelen niet in ISK, dus u dient in IJsland geld te pinnen of om te wisselen.
   
  Taal
  De nationale taal is IJslands, maar de meeste mensen spreken er tevens goed tot redelijk Engels. Gastvriendelijkheid wordt in IJsland met hoofdletters geschreven, vandaar dat u tijdens uw reis altijd op de hulpvaardige IJslanders kan terugvallen.
   
  Electriciteit
  Het voltage in IJsland is 220 volt en de stekkers zijn hetzelfde als in Nederland.
   
  Telefoneren
  In de bewoonde gebieden en langs de ringweg heeft u een goed bereik met uw mobiele telefoon, maar
  in grote gebieden in het onbewoonde binnenland van IJsland is vaak geen bereik.
   
  Daglicht
  Vanwege de noordelijke ligging van IJsland, vlak onder de poolcirkel, is het in de zomermaanden overal lang licht, ook ’s nachts. In juni gaat in het Noorden de zon helemaal niet onder en kan de middernachtzon worden bewonderd. ´s Winters (november - februari) hebben de kortste dagen 5 tot 6 uur daglicht. Het wordt echter nooit geheel donker, en al helemaal niet als de mooie Poolsterren aan een heldere hemel staan. Bij helder weer is in de herfst en de winter vaak het prachtige Noorderlicht (Aurora Borealis) te zien. Al vanaf maart is het in IJsland weer langer licht als in Nederland.
   
  Temperatuur
  IJsland is niet zo koud als de naam doet vermoeden. Het klimaat wordt door de warme golfstroom beïnvloed, waardoor de temperatuur in de winter niet zo ver daalt als men zou denken. Op IJsland is sprake van redelijk milde winters en koele zomers. De gemiddelde temperatuur ligt ´s winters tussen +5°en -5° Celsius en ´s zomers tussen +10° en +15° Celsius. Belangrijk is om de juiste kleding voor elk weertype mee te nemen. De weersomstandigheden kunnen er snel wisselen; een bekend gezegde in IJsland is; "als het weer je niet bevalt moet je vijf minuten wachten".
  IJsland wordt door de warme golfstroom beïnvloed, waardoor de temperatuur in de winter niet zo ver daalt als men zou denken. Op IJsland is sprake van milde winters en koele zomers. De gemiddelde temperatuur ligt ´s winters tussen +5°en -5°Celsius en ´s zomers tussen +10° en +14° Celsius. Belangrijk is om de juiste kleding voor elk weertype mee te nemen. De beste reistijd is van juni tot half september. Wie van de winter houdt kan het beste tussen januari en maart naar IJsland reizen. 
    
   
  Beste reistijd
  De beste reistijd ligt tussen juni en begin september. Het hoogseizoen loopt van juni tot augustus; voor deze periode adviseren wij uw accommodatie tijdig te reserveren om teleurstelling te voorkomen. In mei en september kan (in het noorden vaker als in het zuiden) soms nog een sneeuwbui voorkomen. In het voor -en najaar zijn de wegen naar de hooglanden niet toegankelijk.

  Autorijden
  De maximaal toegestane snelheid in IJsland is 50 km. binnen de bebouwde kom en 90 km. per uur buiten de bebouwde kom (80 km.op gravelwegen). Het is in IJsland verplicht (ook overdag) met verlichting aan te rijden. "Off Road" rijden is verboden.

  Eten & drinken
  De IJslandse keuken bestaat voornamelijk uit verse visgerechten en lamsvlees. In Reykjavik is een grote keus aan restaurants, ook die zich specialiseren in buitenlandse keukens. Buiten Reykjavik is het aantal restaurants zeer beperkt en is er minder variatie in de menu´s (veelal vis en lamsvlees). Water wordt altijd gratis geserveerd bij de maaltijd. In de meeste hotels is het ontbijt en soms ook het diner in buffetvorm. In het laagseizoen kan het soms voorkomen dat het restaurant van uw accommodatie gesloten is en u moet eten bij een naburig restaurant.Houdt er rekening mee dat de prijzen voor diners, met name buiten Reykjavik aanmerkelijk hoger zijn dan in Nederland. Ook de prijzen voor alcoholische dranken zijn flink hoger dan in Nederland.

  Accommodatie

  Reykjavik heeft veel verblijfsmogelijkheden, variërend van jeugdherbergen tot luxe viersterren hotels. Houdt u er rekening mee dat het hotelclassificatiesysteem in IJsland de hotels vaak iets hoger waardeert als de maatstaven die hiervoor in de rest van Europa worden gehanteerd. Op het dunbevolkte ´platteland´ is de hotelcapaciteit niet erg groot en minder gevarieerd. De hotels zijn in de meeste gevallen eenvoudiger als in Reykjavik en er zijn veel farm- en guesthouses. Sommige guesthouses beschikken alleen over standaard kamers, met gebruik van een gemeenschappelijke badkamer en toilet. Over het hele land verspreid vindt u een aantal zomerhotels (de Edda hotelketen); dit zijn schoolinternaten die in het hoogseizoen worden gebruikt als eenvoudige toeristenklasse hotels.

  Vanwege de enorm toegenomen populariteit van de bestemming IJsland is er vooral buiten Reykjavik een tekort aan overnachtingsmogelijkheden, met name in Oost- en Noord IJsland. In 2010 gingen er jaarlijks 490.000 toeristen naar IJsland en in 2017 2,3 miljoen, wat zorgt voor grote druk op de beschikbare accommodatie. De laatste jaren wordt er veel nieuwe accommodatie bijgebouwd en gerenoveerd/uitgebreid. Accommodaties worden vaak gebouwd met materialen als golfplaten en beton, het zijn materialen die zich goed houden bij de extreme weersomstandigheden, zoals harde arctische zeewinden. Dit kan soms aan de buitenkant een wat sobere indruk maken, maar meestal is er bij binnenkomst een verrassend knusse sfeer.  Daarnaast kunt u reserveren voor vakantiehuisjes, veelal met een kitchenette. Veel accommodaties beschikken over een hot tub, waarin u een heerlijk warm bad kunt nemen in de buitenlucht. Belangrijk: het is essentieel van mei t/m september uw accommodatie ruim van te voren te reserveren, en dit niet op de ´bonnefooi´ te doen, want vanwege het beperkte aantal hotels in sommige gebieden zijn deze lang van te voren volgeboekt in het hoogseizoen. Wanneer een accommodatie is volgeboekt bieden wij u, in overleg, een zo goed mogelijk gelijkwaardig alternatief aan, zoveel mogelijk in dezelfde omgeving. Als u in het hoogseizoen wil reizen adviseren wij minimaal 6-8 maanden van te voren te reserveren.

   


  Kamperen
  Van juni tot augustus wordt er in IJsland veel gekampeerd. De campings zijn qua faciliteiten vaak vrij eenvoudig. Vroeger mocht er vrij gekampeerd worden, maar in 2016 is er een nieuwe natuurbeschermingswet in werking getreden die het vrij kamperen limiteert tot max. 3 tenten, uitsluitend in vrije natuurgebieden, waar geen camping in de buurt is. Als er sprake is van gecultiveerd landschap, hekken of woningen in de buurt dient u eerst toestemming van de eigenaar van het land te vragen of u uw tent hier mag opzetten. Als u met een camper reist moet u overal toestemming vragen. In beschermde natuurgebieden, zoals Þingvellir, Þórsmörk, Landmannalaugar, Skaftafell en Mývatn mag u niet vrij kamperen en moet verplicht gebruik gemaakt worden van de officiële campings. Een overnachting op een camping kost gemiddeld  € 20-25 per persoon

  Kleding
  Het weer op IJsland kan zeer grillig en wisselvallig zijn: prachtig zonnig weer kan van het ene op het andere moment veranderen in mist of zwaar weer met veel regen, flinke windstoten, (natte) sneeuw of hagel. Neem daarom ook warme winterkleding mee, het liefst van wol, zijde of polar fleece. Hele dikke truien en spijkerbroeken zijn niet aan te bevelen, omdat ze niet effectief tegen de koude en wind beschermen en bovendien slecht drogen. Een sweater of fleece en een katoenen broek verdienen de voorkeur. Verder is een outdoorbroek fijn, omdat deze snel droogt en vooral comfortabel zit tijdens wandelingen en klimpartijen. Een fleece trui met daar overheen een windstopper is ideaal in IJsland, vooral omdat de wind soms flink kan aantrekken. Over de windstopper draag je een regen werende jas in de zomermaanden, en een wat dikkere jas in de wintermaanden. Tijdens de wintermaanden en ook nog in de lente en herfst kan het geen kwaad om thermokleding onder je gewone kleding te dragen. Een regenjas en/of broek is erg handig, want aan een paraplu op het windrijke IJsland heb je niet veel.

  De beste tip is om zoveel mogelijk laagjes over elkaar aan te trekken, minimaal twee (als het heel koud is drie). De laagjes bieden u ook de gelegenheid om wat uit te trekken, als u ergens binnen komt. Zorg verder voor een muts, warme handschoenen en een sjaal, want de wind kan nog wel eens guur zijn. Stevig en waterdicht schoeisel is erg belangrijk. Wandelpaden kunnen soms slecht, modderig en glibberig zijn. (Berg)wandelschoenen moeten voldoende steun geven aan de enkels en zijn voorzien van een goede profielzool.

  Bussen
  De IJslandse bussen worden goed onderhouden en zijn technisch prima in orde. Door de soms barre weg- en weersomstandigheden hebben ze echter veel te lijden, vooral als ze door het binnenland rijden. Aan stofontwikkeling op de ruiten van de bus is bij ritten op onverharde wegen niet te ontkomen. 

   
   
  Klik hier voor Zuid West IJsland
  Klik hier voor Zuid Oost IJsland
  Klik hier voor Noord IJsland
  Klik hier voor West IJsland
  Klik hier voor Oost IJsland
  Klik hier voor Highlands IJsland
  Klik hier voor Reykjavik
   
  Handige links
  Algemene informatie www.ontdekijsland.nl 
  Informatie, foto’s en filmpjes www.guidetoiceland.is
  Officiele website IJslands verkeersburo https://nl.visiticeland.com
  Informatie Reykjavik www.visitreykjavik.is
  Informatie over de wegcondities in IJsland  www.road.is
  Video’s https://vimeo.com/channels/iceland/videos
  Reisgidsen & kaarten www.dezwerver.nl/r/europa/ijsland 
  Foto’s www.hawk.is/wp-content/uploads/2014/12/Photo-guide-to-Iceland-spreads.pdf
   
 • Reisbeoordelingen

  8,5 Alexander Willem G. | 20.04.2018 Combinatiereis Reykjavik & New York 9 dagen

  Ouder stel

  Boekingsproces 9
  Reisdocumenten 9
  Accommodatie 8
  Beoordeling vervoer (vlucht/ferry) 9
  Algehele beoordeling 9
  Prijs/kwaliteit 7
  meer
Agenten-Login
Nieuwe aanmelding